Web Analytics Made Easy - Statcounter

تمام بناها و موزه‌های دارای محوطه باز و فضای سبز ـ زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ ۱۳ فروردین‌ماه تعطیل هستند.

هرچند قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا برای پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس، در دستورالعملی به مناسبت روز طبیعت، تمام تجمع‌ها در اماکن تفریحی عمومی در شهرهای قرمز و نارنجی را ممنوع اعلام کرده است، اما تعطیلی این بناها از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیشتر با هدف حفاظت و پیشگیری از هر گونه آسیب به محوطه‌ها و باغ‌های تاریخی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا کنون پایگاه میراث جهانی «تخت جمشید» (پرسپولیس) از تعطیلی این مجموعه و همچنین «نقش رستم» در روز سیزدهم فروردین‌ماه خبر داده است. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس نیز اعلام کرده که در روز طبیعت، تمام اماکن تاریخی و گردشگری این استان تعطیل‌اند.

کاخ سعدآباد نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: روز سیزدهم فروردین‌ماه به منظور حفاظت و پیشگیری از هر گونه آسیب به فضای سبز این مجموعه تاریخی که حدود ۸۰ هکتار آن را باغات متنوع، زیبا و منحصر به فرد تشکیل داده، تعطیل است.

مجموعه سعدآباد با ۱۵ موزه و کاخ‌موزه همه‌روزه (به جز ایام تعطیلات سوگواری و تعطیلات مربوط به ستاد ملی کرونا) از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ باز است و فروش بلیت موزه‌های آن تا ساعت ۱۷ امکان‌پذیر است.

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران هم در اطلاعیه‌ای از تعطیلی کاخ‌موزه‌های این مجموهه در روز سیزدهم فروردین‌ماه همزمان با روز طبیعت خبر داده است. در اطلاعیه روابط عمومی نیاوران آمده که براساس ابلاغیه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این مجموعه به دلیل دارا بودن فضای سبز وسیع، طبق رویه هر سال به منظور حفاظت از باغ تاریخی نیاوران و پیشگیری از بروز آسیب‌های جبران‌ناپذیر، در روز سیزدهم فروردین‌ماه تعطیل بوده و امکان پذیرش گردشگر ندارد.

کاخ‌ها و محوطه نیاوران در باقی روزهای سال با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ باز بوده و تا ساعت ۱۷:۳۰ فروش بلیت دارد.

کاخ گلستان نیز با توجه به فضای باز و محوطه سبزی که دارد، از تعطیلی این مجموعه در روز سیزدهم فروردین‌ماه به رسم هر سال خبر داده است.

مجموعه تفریحی عباس‌آباد در مازندران هم به مناسبت روز سیزده فروردین اعلام تعطیلی کرده است.

همچنین ستاد مقابله با کرونا در استان اصفهان به دنبال نارنجی شدن این شهر از تعطیلی تمام اماکن تاریخی و گردشگری این استان در روزهای دوازدهم و سیزدهم فروردین‌ماه اطلاع داده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین نیز به دنبال نارنجی شدن شهرستان‌های قزوین و تاکستان، تعطیلی تمام مراکز تاریخی و گردشگری این استان را اعلام کرده است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: روز سیزدهم فروردین ماه گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی اعلام کرده موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۶۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی احمد حمزه زاده در نشست ستاد احیای ربع رشیدی تبریز مساحت عرصه و اعیانی این اثر باستانی و تاریخی در تبریز را طبق اسناد کهن بیش از ۹۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: این محل در طول هفت قرن همواره مورد تهاجم و دستبرد حکومت‌ها و جوامع محلی قرار گرفته و در زمان حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیا است.

به گفته وی در سال‌های اخیر و با مساعدت نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف بیش از یازده هکتار این مجموعه تملک و آزادسازی شده است.

حمزه زاده با اشاره به اجرای پنج فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در مجموعه ربع رشیدی ادامه داد: این مجموعه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

وی جلوگیری از ساخت و ساز‌ها در حریم محوطه و تلاش برای تملک اماکن واقع در حریم از جمله پمپ بنزین خیابان عباسی را از رویکرد‌ها و اهداف اصلی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد.

حمزه زاده اراضی محوطه ربع رشیدی را مهم و حساس از نظر باستان شناسی یاد کرد و گفت: به دلیل اهمیت موضوع راه دسترسی از کف خیابان تا برج ربع رشیدی با پلکان‌های چوبی و با فاصله از سطح خاک پوشانده شده است تا مراقبت‌های لازم و کافی از این محوطه به عمل آید.

وی گفت: هر گونه اقدام مرمتی و ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران در ربع رشیدی با استفاده از سازه‌های برگشت پذیر به طبیعت ممکن است.

محوطه تاریخی ربع رشیدی که از آن به عنوان نخستین دانشگاه بین المللی جهان یاد شده و قدیمی‌ترین موقوفه ایران است، در قرن هشتم هجری قمری به دستور خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی ساخته شد و به همین علت این شهرک را رشیدیه یا ربع رشیدی نامیدند و به جز چند بنای فرو ریخته متعلق به دوره صفویه، چیز دیگری از آن همه عظمت و زیبایی باقی نمانده است.

هم اکنون تپه‌ای گردمانند در قسمت شمال شرقی تبریز و در دامنه کوه سرخ و سر به فلک کشیده عینـالی (عون بن علی) و در انتهای خیابان عباسی به چشم می‌خورد که حدود ۷۰۰ سال پیش شهرکـی زیبا و باشکوه، دارای ۳۵ هزار واحد مسکونی و یک هزار و ۵۰۰ مغازه و حمام بهداشتی و کارخانه‌های نساجی، رنگرزی، کاغذسازی و ضرب سکه بود و جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر در آن سکونت داشتند.

این شهرک دانشگاهی در نوع خود بی نظیر و منحصر به فرد در جهان و به عنوان یک مرکز علم، صنعت، پرورش طبیبان و دانشمندان زبانزد تاریخ نویسان بود.


دیگر خبرها

  • اجرای پروژه غذایی و گردشگری در بام اصفهان پس از ۳ سال
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • مدارس چند شهر خوزستان فردا سه‌شنبه تعطیل شد
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان